#metoo

#metoo
 
Att jag inte känner en enda tjej som inte någon gång har blivit sexuellt trakasserad, sexuellt ofredad, catcalled eller vad somhelst förnedrande är helt otroligt. Det har hänt mig med, fler gånger än jag kan räkna på mina två händer om jag ska vara ärlig. Det har hänt. Personer jag känner har gjort det mot mig, personer jag inte känner har gjort det mot mig. Män i min egen ålder och män mycket äldre än mig själv har gjort det mot mig. Det har hänt på helt olika platser, på nattklubbar men också bland folk mitt på ljusa dagen. 

Den allra bästa (LÄS: värsta) kommentaren jag fått sagt efter att ha sprungit en löprunda, svettig som en gris och inte provocerande på något vis, var efter att en kille sprang efter mig och skrek saker som "hey sexy, kom med mig hem" och andra vidriga snuskiga saker. En person i min omgivning sa till mig när jag berättade om händelsen " men sluta tycka att du är nått speciellt,  det är ju en komplimang, han tyckte ju bara du va snygg!" 
 
 jag sprang inte mer efter den här händelsen i den staden, och varje gång jag löper utomhus nu känner jag ett obehag. jag vill inte springa med hörluarar, jag är rädd att någon ska springa efter
 
Jag kan skriva om det här hur mycket och dela med mig av flertalet händelser när jag blivit behandlad som ett objekt, men ett exempel får vara nog för nu. Jag förstår inte att en såhär stor kampanj ska behöva komma till för att folk ska förstå hur ofta detta sker. att min facebook är fylld med tjejer som äntligen säger någonting. Det mest intressanta är hur "Ingen " känner någon som antastar, ofredar eller traksserar sexuellt. Men ändå kommer det hända var tredje tjej. 
 
Sluta säga till tjejer hur de ska bete sig, vad de ska klä och inte klä sig i och börja utbilda killar och män i vad som är okej och inte. Att jag 2017 ska behöva skriva de orden och att de inte är en självklarhet är så himla sjukt och gör mig så upprörd!!!!!!
 
Tjejer. Om nåt händer er, anmäl det. Om någon gör nått mot er säg ifrån, skrik, säg till en vän, gå därifrån. Va inte tyst, va inte rädd för konsekvenser. SPEAK UP. 
 
#METOO