vakna upp kl 5 projekt dag 1

hej bloggen! Long time no see! Jag har varit otroligt upptagen och omotiverad till nästan allt på senaste tiden. Förr veckan hade vi ledigt 10 dagar och jag bara tränade och pluggade varje dag. Pluggade faktiskt ordentligt så att jag blev klar med nästan alla anteckningar inför de kommande proven . 
 
Senaste tiden har jag varit väldigt stressad också. Första året på Universitetet börjar komma mot sitt slut och snart har vi även våra final exams. Jag har aldrig tidigare i mitt liv behövt att plugga in SÅ mycket information för SÅ stora prov så det stressar mig något sjukt.
 
såhär ser maj och juni ut i prov väg:

måndag 15/5 - Omprov Parasitology exam
fredag 19/5 - prov nummer 4 Histologi
Tisdag 23/5 - Anatomi prov - Huvud/head
Måndag 29/5 - OMPROV Histologi prov 3
 
sen går det två veckor och våra exams startar. Vi har exams alltså sluttentor på svenska i 2 ämnen bara. Det kanske låter lite men det är så otroligt mycket och stora ämnen att det är som att läsa in allt i gymnasiet typ känns det som. Vi har exams i anatomi och histologi. datumen för de proven är:
 
Måndag 12/6 - Histologi praktiskt. man får 10 slides och ska känna igen minst 8 annars får man minus poäng
Måndag 19/6- Anatomi praktiskt - 10 preparat måste kunna alla 10 
tisdag 20/6 - Teoretiskt anatomi exam 100 frågor måste få 51 % rätt
Tisdag 27/6 - Teoretiskt histologi exam - 51 % rätt
 
också är det så att 51% kanske låter lite men de har en förmåga att krångla till det så 51% är svårt att få. 
 
Anyways till dagens rubrik. Jag har läst på internet och kollat på videos om saker framgångsrika människor har gemensamt. en av de sakerna var att vakna tidigare. Så igår kollade jag en video om en tjej som vaknar 5 eller 5.30 varje dag och hur det har påverkat hennes liv. SJukt intressant. Så med tanke på att jag har varit så sliten, trött och omotiverad på det senaste tänkte jag att jag i några dagar ska vakna kl 5 och se vad som händer. I morse stretchade jag och mediterade några minuter i sängen, jag satte mig sen i soffan med varmt citron vatten (som är bevisat det bästa att dricka på morgonen för att ge immunförsvaret en boost och rensa tarmarna) och jag läste i 13 orsaker varför. Jag har scrollat igenom sociala medier och tar nu tid för att blogga. Jag tänkte strax skriva lite dagbok och läsa lite plugg och allt innan skolan! 
 
Jag tycker att det känns bra än så länge. jag kommer verkligen inte göra det här varje dag men jag vill testa. Det är skönt för man kan ta en lugn morgon till att vakna ordentligt, göra en bra stadig frukost och att ta personlig tid, som jag läsa en bok för NÖJE inte för skola eller arbete är så otroligt viktigt och undervärderat i dagens hektiska samhälle. 
 
Det kommer definitivt komma en update på hur jag kände under dagen och resten av dagarna jag bestämmer mig för å testa 
 
Kyss
B
Solnegång i Stockholm

Kommentera här: