Update:Polen

 

Hej bloggen,

Vet inte av hur många av er som läser bloggen som vet vad som händer i mitt liv just nu. Så, Jag ska börja plugga på läkarlinjen till hösten. Jag visste typ i början på tvåan att jag inte skulle kunna komma in på läkarlinjen i Sverige.  Tråkigt men, jag kom sen också på att jag inte ville bo i Sverige längre fram i livet. SÅ jag beslutade att satsa på att plugga utomlands, jag sökte till lite olika länder och nu har jag kommit in på en skola i norra Polen i Szczecin. Jag är än så länge jätte nöjd.

 

Jag åker ner nästa vecka och flyttar in i min lägenhet och sen så börjar vi en pre-course och den 3e oktober börjar själva terminen. Lite sent men det är ganska skönt. Terminen slutar sedan 23e december och nästa håller på tills 9 juli.

 

Första året känns pirrigt och läskigt men det är en massa internationella studenter, från Kanada, Tyskland, Sverige och Norge mestadels men det finns säkerligen från andra länder också. Jag tycker det rätt kul ändå att börjar.

 

I Polen pluggar man 6 år och man gör ingen AT tjänst utan sedan efter 6 år kan jag ansöka om svensk läkarlicens via Socialstyrelsen och så kan man börja jobba överallt i Europa.

 

Jag tänkte att jag ska lägga upp bilder och blogga om hur jag bor och så lite efterhand, om ni vill :)

 
 

Kommentera här: