Mösspåtagning

Hej bloggen! Sitter just nu och försöker undvika dagens sista plugg. Igår satte vi på oss våra studentmössor eller aa rättare sagt abiturentmössor! På Eg finns nämligen en tradition att man har två mössor, en abiturentmössa som man har från mösspåtagningen fram tills den riktiga studenten och sedan en riktig studentmössa.
 
På morgonen gick jag på promenad med mamma och sedan gjorda jag övningar och städade mitt rum. Efter det åkte jag hem till Isabelle som fixade fin frukost och där mötte jag upp även Sarah och Felicia. Karro var på ridning och Lovisa var sjuk så de var inte med :(. Efter mycket snackande och övande av svenskatal i matkoma drog vi oss sakta men säkert till skolan. Vi hade lektioner som vanligt och sedan kl 13.30 bröts lektionerna och kl 14.00 var det mösspåtagning i Aulan. Det bjöds på alkoholfri drink och en sång av alla lärare. Britta höll ett tal om framtiden och rektorn ett tal om hur mycket EG kommer sakna oss. I think not. haha. Efter det sjöng vi studentsången och EG sången och när rektorn sa att vi fick sätta på oss mössorna gjorde vi det ! Wieee 
 
Efter en kort stunds mingel gick alla treor ut i lunden och där bjöd studentkommitéen på ett glas Prosecco och en skål för att vi tar studenten om 27 dagar! Jag och gänget bestämde oss för att gå till TC för att ta en buss till Josefina. Väl på bussen blev det en massa ståhej med fulla studenter så turen tog en liten stund. När vi sen kom till josefina insåg jag att mitt leg var borta -.- så vi gick ner till vattnet bakom och satte oss för att prata och dricka våra mousserande som vi hade med oss. Det var faktiskt så mysigt och jag ångrar verkligen inte att vi satte oss där. Stella, Erica, Emma och Marta kom också och hälsade på och sa hej vilket var mysigt det också.
 
När vi började frysa vid 5 gick vi därifrån för att leta efter mat, vi satte oss på restaurangen där på en brygga på Strandvägen och efter någon timme där så blev det kallt så vi gick till Espresso House på plattan. Vid klockan halv 9 åkte vi alla hem och jag gick för att möta mamma och hennes värninna i Kungshallen och sedan åkte jag och mammsen hem. Jag spenderade kvällen med att äta mer mat och att lägga över bilder till min externa hårddisk som mamma köpte åt mig så nu har jag 2 Terra Byte (TB) extra minne ^^äntligen! 
 
Det var min mösspåtagningsdag :) såå bra dag helt klart.
Mössorna i lunden
 
Jag och brudarna på väg till Josefina
 
 

Kommentarer:

1 Matilda Berlin:

Men åhh så kul! Balen och studenten var verkligen två utav de bästa dagarnai mitt liv. Hoppas dina blir precis lika bra! Kram

Kommentera här: