torsdag som är som en regning fredag

hej bloggen, just nu sitter jag i sängen och jag ska strax börja skriva min idrotts uppgift. Jag har hittils suttit och pillat med min svenska essä som ska in nästa vecka och kollat på lite olika youtube klipp från bästa Bethany Mota. I dag är det 30 april för er som missat det och i morgon är det faktisk Maj. Min kusin fyller 10 år och sommaren närmar sig med stormsteg. Dock känns sommaren längre bort än någonsin. Det ska regna i Paris till nästa onsdag alltså 6 dagar regn i sträck.. Suck... Denna helg kommer bli film och plugghelg aka myshelg. I morgon kanske jag ska gå på bio med Hanna Lousie och  helgen står annars bara gymmet på schemat. 
 
nu kollar jag på The Dolphin Tale 2 och checkar ut denna fredag
 

onsdag

min onsdag såg ut såhär. Vakna--> Snooza 20 minuter --> gymmet --> hem och duscha och lunch --> äta en mango och stekt ägg på toast --> Stormöte i skolan där vi fick grupperna vi ska åka i till bryssel och vi fixade frågor + bestämde i vår grupp att ha picknick frukost på tåget --> apoteket--> köpte ansiktsvatten och voltaren som jag fick utan recept för gubben känner igen mig + andra antiinflammatoriska --> köpa mellis, grekisk yoghurt, hallon,bananer, tuggummi, +kokosnötvatten --> ojja mig över min fot --> hem och läsa --> serier --> svenska --> facetime med min moster + kusiner --> serier --> franska--> samhälle --> engelskabok --> uppdatera datorn --> samhälle --> musik --> middag --> samhälle+ musik --> snart sängen
bisous

tisdag

hej bloggen! hur mår ni? jag mår bra förutom att min fot gör satans jävla ont
 
idag har jag haft svenska 2 timmar och engelska nationella i engelska 6 muntligt. Svenskan gick bra och min text börjar snart faktiskt bli klar vilket känns skönt. Engelska nationella gick okej, vill alltid säga mer på de där jäkla proven men vi hann knappt då det bara var en 15 minuter(?) segt... hope for the best y'all. 
 
efter engelskan följde Rut med mig och köpte en baguette och vi satte oss sen och åt lunch i allrummet. Fransmänner har lov denna vecka vilket gör att vi inte äter lunch i skolan utan får matpengar till att köpa mat. I love it. Efter lunchen tog vi tåget från La Défence ut till Versailles och slottet som ligger där. Det var fint och stort men slotten vi kollade på under lovet var mycket finare och mer imponerande. Jag blev jätte besviken om jag ska vara helt ärlig. Det var så mycket folk som slussades in och ut med bussar och för att ha över 1000 rum fick vi se kanske 25 st av dem och man kunde inte gå långsamt och njuta utan man trycktes frammåt av alla kinseser/japaner/asiater som skulle fota etc. Hemskt. 
 
Lovet med de slotten var så mycket bättre tyckte jag. De föll mig mer i smaken iallafall, men men Versailles är världens mest kända slott så nu har jag iallfall sett det. 
 
 
Bild på en del av slottet. 
 
I morgon har jag bara stormöte där vi ska prata om resan till Bryssel på måndag och det är ca 1h eller kanske 30 minuter så innan dess tänkte jag ta sovmorgon och sen gå till gymmet. 
 
NU ikväll återstår svenska och engelska läsning samt repetition av franska talet och eventuellt en del samhälle. 
 
bisous