huvudvärk och skratt

hej bloggisen, usch vad äcklig jag känner mig nu.
 
idag har jag typ bara ätit deg. Lussekatter till frulle, inbakat kött till lunch, katter till mellis, med pepparkakor och glögg och tilll middag pasta. usch vill typ spy hahhah jag har även huvudvärk nu så jag ska ta och byta till Pyjamas och sedan gå å nana
 
 
puss å kram 
 
haha tyckte det var kallt i början av september och idag var det typ för första gången nere vid 0°C

Bilder från igår och idag

En grej som jag har insett att jag alltid glömmer att skriva är att jag redigerar INTE bilderna jag tar med min kamera, om det är svartvita bilder är det inställt på kameran innan jag fotar och annars fotar jag helt utan någon typ av filter eller redigering. Det är brilijansen av min kamera som gör bilderna så bra som de är. Jag har inte heller tid eller vilja att redigera bilderna då jag känner att man ofta tar bort fina inslag i bilderna som gör dem naturliga eller vad säger ni??
 
 
Här kommer iallafall bilder - OREDIGERADE Blogg.se strular så jag kan bara ladda upp dessa så jag får återkomma
 

Jardin de Plantes

hej bloggisen, sorry sorry för så sen bloggning men jag har varit upptagen hela dagen idag. jag gick väl upp vid kanske 8 för att börja träna, men jag började vid 8.30. tränade 40 minuter och sen åt jag en snabbisfrulle och sprang iväg mot trammen. Jag träffade sedan Max på stationen Juisseu på métro 7 linjen och sen gick vi till Jardin de plantes för att observera ett djur som vi har i uppgift att göra i biologin. Max valde typ någon lemur liknande sak och jag valde kängeru. Vi observerade väl i cirkus 30 minuter och sedan gick vi runt lite, (OBS 2h typ)  kollade på olika djur, apor och reptiler. Men vi insåg snabbt att det var ett misstag att inte kolla på aporna, som rör sig hela tiden... aja
 
Efter Jardin de Plantes åkte vi till Châtlet och började gå mot St Paul och mot en Starbucks, det var så sjukt kallt så vi insåg att vi behövde kaffe och något varmt i magen, och på vägen springer vi på Max svenska kompis, haha i Paris av alla ställen. Galet! Vi köpte drickorna och gick sedan vidare, vi stannade på ett bageri för att köpa jäst, här i Paris kan man nämligen bara köpa torrjäst i affärerna konstigt nog, så vi köpte 50 g jäst för 10(!!!) kronor cirka! är inte det jätte billigt?! vi åke vidare mor Chatlet igen och där bytte vi till RER A för det var så mycket folk på tunnelbanan, på La Défense gick vi in på Marks and Spencer men hittade inget där, jag köpte Shampoo och balsam, samt sminkborttagnings salvetter i min kära 2€ affär (allt kostar 2€) och sedan vidare upp mot Sephora. På Sephora köpte jag två nagellack, jag skulle köpa 3 men jag köpte 2 istället. Ett rött ville jag ha, jag ska nämligen ha så enkla jul och nyårskläder så jag tänkte "spica" upp det lite med nagellack i rött och guldglitter (partynaglar ohh yess) men jag köpte ett mörkare rött med glitter i sig själv och även en top coat som är matt, för att jag har börjat att tycka att matt nagellack är såå himla snyggt!! Sedan gick vi då till Auchan (Auchaaan utttalas det på franska typ men jag säger Auchann eller nåt) där köpte vi alla andra ingredienser till lussekatterna/bullarna men det tog oss typ 1 h för den affären är typ 3 våningar mataffär + att det är Black friday så det var galet mycket folk som köpte hur mycket som helst (det är stor rea dag som startade i USA men som nu finns i alla länder typ)
Max köpte även en chokladkalender och nåt mer minns inte riktigt vad haha
 
Sen gick vi till Kineserna och köpte lunch och satte oss under La Grand Arche och sen åkte vi till mig. Vi började baka och sedan började vi under jäsningstiden med vår svenska uppgift. 
 
Annars kommer kvällen spenderas vid en film eftersom jag har sådan huvudvärk och i morgon ska jag plugga fram tills kvällen då jag åker till Svenska skolan för Adventsmys med klassen!!!
 
jag ska ladda kameran och sedan ska ni få se fina bilder från dagen! 
 
allt som allt en jätte bra dag med Max (som vanligt) och massa skratt med min finaste vän
 
kyss
 
bild från fredags så länge